Vælg en side

Om os

TILBAGE TIL ØKOLOGIEN. TIL DET GODE, NATURLIGE PRODUKT

Hos Ådal Ørred vil vi tilbage til rødderne og drive fiskeopdræt på naturlig vis med respekt for naturen, fiskene og de mennesker, der skal spise dem.

Vores formål med Ådal Ørred er simpelt. Vi vil lave velsmagende, naturlige og friske fisk, som man kan nyde med god samvittighed.

Derfor har vi i hele processen fra opdræt til slagtning og levering fokus på både fødevarekvalitet, miljø, klima og dyrevelfærd.

EFTERSPØRGSLEN PÅ FISK STIGER – HAVENE HAR SVÆRT VED AT FØLGE MED

Ifølge Verdensnaturfonden WWF spiser hver person på verdensplan gennemsnitligt 20 kg fisk om året – det er næsten en fordobling de seneste 50 år. På grund af den stigende efterspørgsel på fisk fanges der i dag flere fisk, end havet kan nå at producere.

Vi synes, at fisken fortsat bør have vigtig plads på vores tallerken, men vi skal samtidigt passe godt på vores have. Derfor mener vi, at der er brug for opdræt, hvis vi skal kunne forsyne verdens befolkning med sund, proteinrig føde i form af fisk. Med Ådal Ørred har vi sat os for at gøre frisk, økologisk fisk lettere tilgængeligt og samtidig opretholde en produktionsform, der er så naturlig som muligt.

Stolt dambrugstradition gennem 125 år

Ørreden er traditionel i dansk dambrug, da den passer godt ind i vores klima og trives i ferskvand.

Netop ørreden og ørredæg har også været omdrejningspunktet i over 125 år, hvor vi har drevet dambrug i vores familie. Her er både dambruget og dedikationen gået i arv gennem nu fire generationer. Den erfaring bygger vi videre på med Ådal Ørred, som er certificeret økologisk dambrug.

Fokus på fødevarekvalitet – naturligt og friskt

Kernen i vores arbejde er at producere et godt, naturligt produkt. Vi lægger vægt på friskhed, god smag og høj næringskvalitet. Fuldstændig sporbarhed er essentiel i vores økologisk certificerede dambrug. Ørrederne hos Ådal Ørred fodres med økologisk foder rigt på fiskemel og fiskeolie, hvilket bidrager til et højt indhold af omega 3- og omega 6-fedtstoffer. Vi anvender ikke kunstige farvestoffer, og vi følger strenge retningslinjer for medicinering i vores økologiske dambrug.

Lokal produktion og slagteri – kort fra vand til bord

Med en stor lokal produktion har vi en stærk lokal forsyningskilde med gode skaleringsmuligheder. Vi har mulighed for at levere friske ørreder regelmæssigt, hvilket sikrer, at du altid kan nyde vores friske fisk. Vores slagteri har vi helt tæt på, hvilket betyder ekstremt kort transporttid. Ørrederne kommer direkte fra vand til slagteri, og indenfor kort tid kan der ligge en frisk fisk klar på middagstallerkenen.

Vores arbejde for bedre dyrevelfærd

Dét at kunne opretholde en naturlig produktionsform har været en stor del af vores beslutning om at gå tilbage til økologien. Ørrederne fra Ådal Ørred har haft et godt liv med god plads, lav bestanddel i dammene, optimal iltning og adgang til jordbund, så det føles så naturligt som muligt at være fisk i vores dambrug. Alle disse betingelser er krav til økologisk opdræt, som ellers ikke findes for konventionelt fiskeopdræt.

Der er også krav til fiskenes ve og vel. Det betyder, at vi får besøg af en dyrlæge mindst to gange årligt for at føre tjek, og der er strenge krav til, hvor meget vi kan medicinere vores dyr.

Stolt dambrugstradition gennem 125 år

Ørreden er traditionel i dansk dambrug, da den passer godt ind i vores klima og trives i ferskvand.

Netop ørreden og ørredæg har også været omdrejningspunktet i de 125 år, vi har drevet dambrug i vores familie. Her er både dambruget og dedikationen gået i arv gennem flere generationer. Den erfaring bygger vi videre på med Ådal Ørred, som er certificeret økologisk dambrug.

Jørgen - Ådal Ørred

Fødevarekvalitet i centrum – sundt og friskt

Det gode, naturlige produkt er omdrejningspunktet i alt, hvad vi laver. For os handler det om, at kødet skal være friskt, smage godt og indeholde gode, sunde næringsstoffer. Det handler også om fuld sporbarhed, som er et krav i økologisk certificerede dambrug.

Ørrederne fra Ådal Ørred har fået økologisk foder, som indeholder ekstra meget fiskemel og fiskeolie. Det betyder, at indholdet af omega 3- og omega 6-fedtstoffer er ekstra højt. Vi bruger ikke kunstige farvestoffer, og der er strenge krav til medicinering i økologisk dambrug.

Lokal produktion og slagteri – kort fra vand til bord

Med en stor lokal produktion har vi en stærk lokal forsyningskilde med gode skaleringsmuligheder. Vi har mulighed for at levere friske ørreder hver dag, hele året rundt. Vores slagteri har vi helt tæt på, hvilket betyder ekstremt kort transporttid. Ørrederne kommer direkte fra vand til slagteri, og under 24 timer senere kan der ligge en frisk fisk klar på middagstallerkenen.

Vores arbejde for bedre dyrevelfærd

Dét at kunne opretholde en naturlig produktionsform har været en stor del af vores beslutning om at gå tilbage til økologien. Ørrederne fra Ådal Ørred har haft et godt liv med god plads, lav bestanddel i dammene, optimal iltning og adgang til jordbund, så det føles så naturligt som muligt at være fisk i vores dambrug. Alle disse betingelser er krav til økologisk opdræt, som ellers ikke findes for konventionelt fiskeopdræt.

Der er også krav til fiskenes ve og vel. Det betyder, at vi får besøg af en dyrlæge mindst to gange årligt for at føre tjek, og der er strenge krav til, hvor meget vi kan medicinere vores dyr.

Har du spørgsmål, eller er du interesseret i at høre mere?